Drugo Mnenje Slovenija

Second opinion slovenia

Drugo mnenje je običajen izraz v medicinskih krogih za pridobivanje dodatnih (lahko tudi drugačnih) pogledov na določeno bolezen pri prizadetem posamezniku in se lahko nanaša na potrebo po dodatnem diagnosticiranju, drugačnem načinu zdravljenja ali celo na možnost postavljanja nove, drugačne diagnoze in zdravljenja.

Sistem Drugo Mnenje omogoča posamezniku, da pridobi specialistično mnenje iz skupine bolnic v Združenih Državah Amerike ali katere druge vodilne bolnišnice po svetu, ne da bi zapustil Slovenijo.

 

Vizija sistema Drugo Mnenje:

Omogočiti v roku nekaj ur dostop do kompleksnega zdravstvenega obravnavanja najvišje kvalitete posamezniku na njegovo željo, ne glede na to, kje na zemlji (in v kateri državi) se nahaja. Moderne telekomunikacije omogočajo pošiljanje medicinskih podatkov, slik, filmov v nekaj minutah na kateri koli konec sveta. To omogoča zdravnikom, da v roku nekaj ur pregledajo podatke o bolniku in podajo svoje mnenje, ne da bi videli bolnika. Po tem se pogovorijo z zdravnikom, ki bolnika obravnava na licu mesta, in gre torej za komunikacijo med dvema specialistoma v dveh državah.

Organizacijska shema projekta Drugo Mnenje: